Morata TTC (LK56)

HISTORIEK

 

In april 1969 werd onze tafeltennisclub boven de doopvont gehouden. Enkele sportieve lectoren zochten een sportieve vrijetijdsbesteding en onze club werd geboren:

 20 april 1969 : eerste clubreglement,

 26 april stichtingsvergadering in de parochiezaal van Rauw en verkiezing van het eerste bestuur,

 1 mei 1969: eerste oefenstonde op twee zelfgemaakte tafels.

 

Op 1 november van dat jaar verhuisde de club,die ondertussen twintig leden telde, naar de jongensschool aan de Schooldreef.

De naam Morata (Mol-Rauw-Tafeltennis) werd enkele maanden later aangenomen. In september 1970 startte Morata met één herenploeg in de provinciale interclubcompetitie:

3e provinciale afdeling. Deze ploeg dwong dat eerste jaar de promotie naar tweede provinciale af. Het begin van een succesrijke periode.

 

Jaar na jaar nam het aantal leden en ploegen toe en groeide de club in al haar geledingen om tijdens het seizoen 1984-85 een absoluut hoogtepunt te bereiken: 107 leden en 17 ploegen in competitie.

 

In 1978 bracht de club een eerste damesploeg in competitie.

 

De heren A promoveerde in 1978 naar 3e nationale en drie jaar later naar 2e nationale en verbleef daar vier seizoenen. Na enkele jaren terug in derde promoveerde ze een tweede keer naar tweede nationale. Na twee seizoenen  zakten ze opnieuw naar derde nationale.

De dames bleven niet achter en promoveerden in 1986 naar tweede nationale, stootten door naar eerste nationale om uiteindelijk in super nationale te eindigen.

 

Na die bloeiperiode heeft de club wat gas moeten terugnemen:

Het aantal leden liep terug, enkele ploegen werden uit competitie genomen, andere ploegen degradeerden. Na enkele stille jaren heeft de club opnieuw haar evenwicht gevonden en treedt

nu met zes herenploegen aan in de provinciale competitie

 

Na een jarenlang verblijf in de jongensschool van Rauw besloot de club met eigen middelen een nieuw lokaal te bouwen aan de Kiezelweg. Het nieuwe lokaal werd in de winter van 82-83 ingehuldigd. Het is een prachtig lokaal geworden, één van de beste uit de regio.

 

Naast de prachtige ploegresultaten traden enkele Morata spelers ook individueel op de voorgrond: Eddy Stessens werd in 74-75 Belgisch kampioen bij de Heren Dubbel D en

Jacques Verdonck werd Belgisch kampioen bij de Heren Junioren Dubbel.

 

In het seizoen 2001-2002 speelde TTC Morata in 3de nationale met 4 spelers uit Mol.
Dit waren Jacques Verdonck, Eddy Stessens, Wilfried Vermeulen en Raf Weckx.

De 3 seizoenen erna bleef onze A-ploeg in Landelijke meedraaien (het hervormde 3de nationale).
De club trok jaar na jaar meer leden aan waardoor er vanaf het jaar 2007 er 6 competitie ploegen waren.

Vanaf 2016 spelen onze toppers van de A-ploeg terug in landelijke. Waar ze elke zaterdag het beste van zichzelf geven. Op Morata werden sindsdien maar 10 van de 26 thuiswedstrijden verloren. Wat een prachtige prestatie is en van ons lokaal een bijna oninneembare vestiging maakt.

 

Tussen 2013 – 2018 haalden we ook talloze medailles op provinciale kampioenschappen dankzij onze talentvolle jeugd.  Nog een stapje hoger waren er ook enkele uitschieters met een zilveren medaille van Jens Vanhoof op het Belgisch kampioenschap heren D. En een gouden medaille van Laura Claes op het Belgisch kampioenschap Dames D.

 

In de zomer van 2018 werd onderleiding van Wilfried Vermeulen (voorzitter) en Raf Weckx (penningmeester) ons dak volledig gerestaureerd met de medewerking van onze gemeente, Mona en al onze talloze vrijwilligers.

 

Sinds het seizoen 2018-2019 spelen we op zaterdag met onze A, B en H ploeg. Dit in landelijke, 1ste provinciale en 5de provinciale. En op vrijdag spelen we met onze C, D, E, F en G ploeg dit 2 keer in 3de provinciale en 3 keer in 4de provinciale.